Wat is de waarde van het energielabel?

Het energielabel speelt een grote rol bij de waarde van woningen, dat bleek ook onlangs weer uit een onderzoek van Motivaction. Maar zegt de letter op het energielabel ook echt iets over hoeveel je bespaart?

Het model dat gebruikt werd om het energielabel te bepalen, gaat uit van een uniforme binnentemperatuur én een vaste bodemtemperatuur onder de woning. Vervolgens wordt er gekeken hoeveel warmte er via het dak, ramen, muren en vloer verloren gaat. Maar hier gaat al het een en ander fout…

Een bodemtemperatuur wisselt namelijk gedurende het jaar en ook de binnentemperatuur is niet het hele jaar gelijk, waardoor er via de vloer meer warmte verloren kan gaan als de vloer onvoldoende geïsoleerd is. Vanaf begin dit jaar is er een nieuwe NTA 8800 van kracht is, maar klopt het nu wel?

Lees verder op Warmte365.nl

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.