Leertraject

Energiecoach voor huurders

Geef huurders en mensen in energiearmoede grip op hun energierekening en verhoog hun wooncomfort. Vaak gaat dat hand in hand, en als energiecoach voor huurders leer je hoe.

In dit leertraject leren energiecoaches in gesprek te gaan met huurders en mensen in energiearmoede. Ze ontdekken welke maatregelen er mogelijk zijn, hoe ze om kunnen gaan met bezwaren en hoe ze samen met de huurder een plan kunnen opstellen. De training is bij uitstek ook geschikt als je je wilt richten op kleine maatregelen voor woningeigenaren en voor bewoners in energiearmoede.

Leerdoelen

Wat ga je doen en wat krijg je?

Voor woningcorporaties

Voor wie?

De training is voor energiecoaches die ingezet worden door/bij een energiecoöperatie, bewonersinitiatief, woningcorporatie, gemeente of welzijnsorganisaties. We raden aan waar mogelijk ook coaches te werven onder de bewoners (huurders) zelf, of via de belangenvereniging voor huurders.

Als coach ben je gemotiveerd om in gesprek te gaan met huurders over hun wooncomfort, energieverbruik en energierekening. Je hebt een goede sociale antenne, bent geïnteresseerd in bewoners en wat mensen beweegt. Je vindt het leuk om voor iedere bewoner en situatie passende maatregelen te vinden. Het helpt als je al bekend bent met deze doelgroep of zelf een huurder bent. Je hebt (minimaal) een MBO-opleiding of MBO werk- en denkniveau.

We richten ons op dat deelnemers aan het werk kunnen voor diverse doelgroepen – al dan niet in energiearmoede, in een huurhuis of koophuis en van verschillende culturele achtergronden.

Informatie

€450,- voor een online training (regulier tarief)

€350,- voor een online training (coöperatief tarief, voor leden)

Deze prijzen zijn per persoon en exclusief BTW voor individuele inschrijvingen. Voor een besloten training (op locatie of online) kan je contact opnemen via info@hoom.nl.

Inschrijven

Ben je benieuwd naar de training Energiecoach voor huurders en wil je je inschrijven? Vul hieronder het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  Facturering*

  Ik wil me opgeven voor:*

  Wil je de nieuwsbrief voor energiecoaches ontvangen?*

  * Verplichte velden

  Bekijk de opname

  Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.