Training

Energiecoach voor huurders

Steeds vaker zijn huurders ook doelgroep in de energietransitie. Gelukkig maar, want dat geeft hen meer grip op hun energierekening en verhoogt hun wooncomfort. Het maakt de energietransitie ook completer, want meer mensen kunnen meedoen.

In de training Energiecoach voor huurders leren energiecoaches in gesprek te gaan met huurders. Ze ontdekken welke maatregelen er mogelijk zijn, hoe ze om kunnen gaan met bezwaren en hoe ze samen met de huurder een plan kunnen opstellen. De training is ook geschikt als je je wilt richten op kleine maatregelen voor woningeigenaren.

Leerdoelen

Wat ga je doen en wat krijg je?

Voor woningcorporaties

Voor wie?

De training is voor energiecoaches die ingezet worden door/bij een energiecoöperatie, bewonersinitiatief, woningcorporatie, gemeente of welzijnsorganisaties. We raden aan waar mogelijk ook coaches te werven onder de bewoners (huurders) zelf, of via de belangenvereniging voor huurders.

Als coach ben je gemotiveerd om in gesprek te gaan met huurders over hun wooncomfort, energieverbruik en energierekening. Je hebt een goede sociale antenne, bent geïnteresseerd in bewoners en wat mensen beweegt. Je vindt het leuk om voor iedere bewoner en situatie passende maatregelen te vinden. Het helpt als je al bekend bent met deze doelgroep of zelf een huurder bent. Je hebt (minimaal) een MBO-opleiding.

Hoewel we ons in casussen en voorbeelden richten op huurders, kun je de training ook volgen als je geïnteresseerd bent in kleine maatregelen en gedrag voor woningeigenaren.

Informatie

€350,- voor een online training (ledenprijs)

Deze prijzen zijn per persoon en excl. btw voor individuele inschrijvingen.

Inschrijven

Ben je benieuwd naar de training Energiecoach voor huurders en wil je je inschrijven? Vul hieronder het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  Facturering*

  Ik wil me opgeven voor:*

  Wil je de nieuwsbrief voor energiecoaches ontvangen?*

  * Verplichte velden

  Bekijk de opname

  Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.