Duurzaamheidsmaatregelen steeds belangrijker op de huizenmarkt

Duurzaamheidsmaatregelen wordt steeds belangrijker op de huizenmarkt. Dat blijkt uit onderzoek dat Motivaction eerder dit jaar deed onder NVM makelaars. Het onderzoeksbureau deed op verzoek van de NVDE (Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie) en de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs) onderzoek naar de effecten van duurzaamheidsmaatregelen op de verkoopbaarheid van een woning.

Uit de enquête blijkt bovendien ook dat duurzaamheid voor huizenkopers vandaag de dag belangrijker is vijf jaar geleden. Maatregelen die huizenkopers (zeer) belangrijk vinden volgens makelaars, zijn onder andere dak- en muurisolatie, HR++ glas. Ook zonnepanelen en vloerverwarming worden als een pré gezien, maar spelen volgens de makelaars een minder grote rol bij de verkoop.

Ook voor de toekomst zijn de verwachtingen dat deze trend doorzet: een huis dat minder duurzaam is, zal in de toekomst lastiger te verkopen zijn, denkt 44% van de respondenten.

Dit is goed nieuws voor woningeigenaren die bezig zijn met het verduurzamen van hun woning. Naast dat de duurzaamheidsmaatregelen zorgen voor een lagere energierekening én een comfortabelere woning, spelen deze maatregelen ook een belangrijke rol in een betere verkoopbaarheid van het huis.

Genoeg te winnen dus nog voor energiecoaches en lokale energiecoöperaties!

Bekijk het onderzoek van Motivaction in opdracht van de NVDE en de NVM.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.