Training

Energieklusser

Iedereen moet de kans hebben om te verduurzamen.

De energieklusser komt aan de deur met gedragstips én materialen en kan zowel woningeigenaren als huurders helpen. Deze klusjesman- of vrouw aan huis voert de maatregelen meteen uit, waardoor bewoners snel besparen en ondertussen meer te weten komen over duurzaam wonen. Hiermee bereik je bewoners waarvoor grotere maatregelen als isolatie of warmtepompen niet haalbaar of wenselijk zijn.  

Met gedragsverandering kunnen bewoners grote stappen zetten richting duurzaam wonen. Je kan met een aantal simpele maatregelen in huis het energieverbruik fors te verminderen. De energieklusser helpt bewoners met allebei en geeft daarnaast ook tips over andere diensten die de coöperatie kan bieden.  

Wat doet een energieklusser?

Inhoud training

Intake en groepsbijeenkomst

De training is een combinatie van presentatie/uitleg door de trainer en oefenen. De groepsgrootte per training is tussen de 8 en 12 deelnemers.

De open trainingen bestaan uit een groepsbijeenkomst van 4 uur. Naast de training verwachten we dat de coördinator zelf instructie geeft over lokale invulling van de aanpak, zoals de precieze aanpak en werkwijze die gebruikt wordt. Vooraf sturen wij een korte vragenlijst, zodat de trainer al rekening kan houden met de gekozen maatregelen of verslaglegging.

Bij een besloten trainingen duurt de bijeenkomst 6 uur, zodat we deze ook kunnen gebruiken om het team van energieklussers elkaar te leren kennen. Ook kan er ingezoomd worden op de werkwijze en aanpak die jullie gekozen hebben. Er is een intake met de trainer, zodat we aanpak, werkwijze en maatregelen die we in de training bespreken kunnen aanpassen op de lokale situatie.

Kosten per deelnemer

€ 290,- voor een online training

Inschrijven

Ben je benieuwd naar de training Energieklusser en wil je je inschrijven? Vul hieronder het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  Facturering*

  Ik wil me opgeven voor:*

  Wil je de nieuwsbrief voor energiecoaches ontvangen?*

  * Verplichte velden

  Bekijk de opname

  Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.