Projectbureau REScoop Limburg wint aanbesteding energiecoaches

De Limburgse energiecoöperaties laten de komende twee maanden maximaal 80 energiecoaches opleiden. Deze energiecoaches worden opgeleid door Hoom en gaan ruim 580 particuliere woningbezitters adviseren en begeleiden om snel energie te besparen. Het project wordt mogelijk gemaakt door de provincie, met Europese subsidie.

Projectbureau REScoop Limburg (het regionale projectbureau voor Limburg) zal de bij haar aangesloten energiecoöperaties faciliteren in het inzetten van de gecertificeerde energiecoaches. De energiecoaches worden opgeleid door Hoom. Naar verwachting zijn alle opgeleide energiecoaches al aan het einde van de zomer inzetbaar.

Voor dit project heeft Projectbureau REScoop Limburg een aanbesteding gewonnen voor subsidie van de Provincie Limburg en de Europese Investeringsbank EIB. Met deze subsidie wordt onder anderen de kosten betaald voor het opleiden van de energiecoaches (zowel theorie als de praktijk), de adviesgesprekken die de energiecoaches met woningbezitters voeren en organisatie- en proceskosten. De subsidie is uiteindelijk onderdeel van het ELENA (European Local Energy Assistance) programma van de Europese Commissie en de EIB.

Projectbureau REScoop Limburg heeft als doelstelling om dit programma de komende jaren te continueren en, indien mogelijk, verder op te schalen.

Meer informatie op www.energiesamen.nu en op de site van Projectbureau REScoop.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.