Nieuwe workshop: van weten naar doen

Als bewoners een energiecoach vragen langs te komen, dan verwacht je dat zij na het gesprek met de coach en de goede adviezen ook in actie komen. Helaas blijkt dit niet altijd het geval. Of misschien wel beter gezegd, vaak blijkt dit niet het geval. 

Ondanks de goede voornemens van de bewoner en het goede advies dat ze hebben gekregen komen ze niet in actie. Hoe kan dat? Waarom leidt kennis niet automatisch tot (andere) keuzes en actie? Wat is er nodig om bewoners te helpen om hun dilemma’s, bezwaren en mogelijk psychologische drempels te overbruggen, zodat ze wel in actie komen? 

In deze workshop neemt Jeanine Pothuizen, klimaatcoach, veranderkundige en organisatiepsycholoog, jullie mee in de innerlijke processen van bewoners. Aan de hand van de theorie over klimaatpsychologie zal ze jullie meenemen in wat helpt bewoners om keuzes te maken, wat houdt hen tegen én vooral wat kunnen jullie doen om daarin een katalyserende werking te hebben.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.