Kennisbijeenkomst: besparen doe je met een energiecoöperatie!

Uit onderzoek van de Universiteiten van Twente en Kreta blijkt dat coöperaties heel succesvol zijn met energiebesparing. Door hun aanpak, maar vooral ook door hun rol in de lokale gemeenschap, zijn ze in staat om besparingspercentages van zelfs 20% of meer te halen. Dat is meer dan gemiddeld in Nederland. Leer er alles over tijdens onze kennisbijeenkomst Energiecoöperaties en energiebesparing op 15 februari in Utrecht!

Energiebesparing is de eerste stap naar een duurzame, toekomstbestendige energievoorziening. Het project REScoop Plus, waar de afgelopen drie jaar samen met andere Europese coöperaties aan gewerkt is, toont aan dat energiecoöperaties een belangrijke rol spelen om besparing op lokaal niveau aan te jagen. Daarmee kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren aan Europese doelstellingen voor energiebesparing, en uiteraard aan de doelstellingen van ons eigen Klimaatakkoord. 

Binnen het project REScoop Plus is er op verschillende manieren onderzocht welke rol duurzame energiecoöperaties spelen op het gebied van energiebesparing. Er zijn verschillende aanpakken, “tools”, ontwikkeld waarmee coöperaties en hun leden aan de slag kunnen. Maak kennis met deze tools in de workshops. Wil jij meer weten over de rol van energiecoöperaties bij energiebesparing? Meld je nu aan!

Datum: vrijdag 15 februari

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Boothstraat 7, Utrecht

 

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.