Hoom webinars

In deze reeks Hoom webinars voor coördinatoren en besturen van energiecoöperaties gaan we regelmatig verschillende aspecten van de energiecoachaanpak doornemen en antwoord geven op de meest voorkomende vragen.

Elk Webinar staat in het teken van een thema en zal veel ruimte bieden om op jouw specifieke vragen in te gaan.

De samenvatting en presentatie van de vorige webinars kan je terugvinden op het forum.

Meld je aan voor het onderstaande Hoom webinar:

econobis hoomdossier webinar
Donderdag 29 februari 2024 van 16:00 tot 17:00 uur.

Financiering van energiebesparingsinitiatieven.

Veel energiebesparingsinitiatieven ontwikkelen zich naar verbreding van doelgroep (van alleen woningeigenaren naar ook huurders en tegengaan van energieongelijkheid) en aanpak (van gesprekken naar collectieve maatregelen). Initiatieven zijn daarbij voor financiering veelal afhankelijk van gemeenten. Gemeenten kijken voor hun verduurzamingsopgave echter ook steeds vaker naar marktpartijen, vaak via formele aanbestedingen. 

Hoe ga je daar als initiatief mee om? Wat betekent het voor de relatie van initiatieven met gemeenten? En: nu de specifieke rijksregelingen (RRE, RREW) beëindigd zijn, waaruit kunnen gemeenten de financiering van bespaarinitiatieven nog betalen? In dit webinar willen we nader stilstaan bij deze vragen. 

Naar aanleiding van recente publicaties op de Academie, gaat Ilonka Marselis, van Energie Samen, nader in op de relatie met de gemeente en de financieringsmogelijkheden. Tjitske Veldkamp, van Energie Samen Zuid-Holland vertelt over de meerjarige overeenkomst die Energiek Leiden onlangs afsloot met de gemeente Leiden. 

Aanmelden voor webinar Financiering van energiebesparingsinitiatieven.

Meld je aan voor dit webinar. Je krijgt direct een bevestiging van de aanmelding in je mailbox met hierin ook de Zoomlink.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.