Intentieverklaring Coöperatie Hoom

Tijdens het startcongres voor Coöperatie Hoom op 7 oktober 2016 tekenden de eerste lokale coöperaties de intentieverklaring. Coöperatie Hoom is een landelijke coöperatie voor energiebesparing, van lokale energiecoöperaties voor lokale energiecoöperaties. Door krachten te bundelen kunnen lokale coöperaties hun aanbod versterken en lokale duurzame ambities sneller en makkelijker realiseren. Tijdens het startcongres voor Coöperatie Hoom op 7 oktober in De Horst in Driebergen zetten de lokale energiecoöperaties hun handtekening. Alle lokale energiecoöperaties in Nederland zijn van harte welkom ook lid te worden.

Waarom Hoom?
We moeten tempo maken met de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland.
De geplande 300.000 woningen per jaar redden we bij lange na niet. Een van de oorzaken is gebrek aan vertrouwen in de energiebesparingsmarkt.

Samen met buren je huis verduurzamen blijkt een beproefde methode om mensen over
de streep te trekken voor energiebesparing. Lokale initiatieven kunnen daarom verschil maken. Met hun wortels in de samenleving werken zij aan bewustwording, creëren zij draagvlak voor energiebesparing en stimuleren ze bewoners om aan de slag te gaan. Er is lokaal dan wel meer capaciteit en deskundigheid nodig om acties grootschalig van de grond te trekken. Daarom bundelen lokale energiecoöperaties hun krachten in Coöperatie Hoom.

Bekijk al onze leden.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.