Grote belangstelling voor advies duurzamer wonen van deA

Sinds een halfjaar biedt coöperatie deA uit Apeldoorn de dienst ‘Duurzaam Huis’ aan: advies en ondersteuning voor particulieren. De eerste cijfers laten zien dat er veel belangstelling is. Ook het aantal getrainde energiecoaches groeit aanzienlijk. Het afgelopen halfjaar is er door 243 mensen gebruik gemaakt van de dienstverlening Duurzaam Huis. 150 mensen tekenden in voor bezoek van een van de energiecoaches en 127 mensen hebben offertes voor een of meer duurzame maatregelen aangevraagd. 34 daarvan deden dat na het gesprek met een energiecoach. Deze cijfers laten zien dat er behoefte is aan deze dienstverlening.

Waarom Duurzaam Huis?

De laatste jaren kreeg deA steeds meer vragen van mensen over het verduurzamen van hun woning. Vragen als: “Hoe pak ik dat aan? Waar moet ik op letten? Kan er iemand langs komen? Weten jullie bedrijven die dat kunnen? Willen jullie eens kijken of het goed gedaan is? Ik krijg een advies om… maar klopt dat wel?” 
Daarom is deA in oktober 2018 onder de naam Duurzaam Huis gestart zijn met het helpen van mensen in het verduurzamen van hun woning. Ze hebben energiecoaches beschikbaar en met een aantal bedrijven hebben ze een samenwerkingsovereenkomst.

Veel vraag naar Energiecoaches

deA heeft 13 energiecoaches opgeleid. Dat leek voldoende om te starten. De vraag naar energiecoaches bleek echter veel groter dan verwacht waardoor ze al snel mensen op een wachtlijst moesten plaatsen. Van de 150 aanvragen heeft 92 inmiddels een bezoek van de energiecoach gehad en voor 27 gesprekken is de afspraak al gemaakt. 9 aanvragen bleken achteraf niet meer nodig en 17 gesprekken moeten nog worden ingepland.

Opleiding energiecoaches

Om de vraag in de toekomst beter aan te kunnen is een nieuwe groep energiecoaches opgeleid. Deze hebben de opleiding vrijdag 12 april afgerond en zijn vanaf nu ook inzetbaar. De volgende opleiding heeft deA gepland voor september. 

Vloer- en muurisolatie het meest gevraagd

In totaal zijn tot nu toe 213 offertes aangevraagd door 127 mensen. Offerteverzoeken voor vloer- en muurisolatie werden het meest gevraagd. Om precies te zijn 87 keer vloerisolatie en 70 keer muurisolatie. Vaak werden een offerte voor beide maatregelen aangevraagd en uiteindelijk voor een maatregel opdracht gegeven. Voor 28 maatregelen is inmiddels opdracht gegeven en 10 maatregelen zijn al uitgevoerd. 47 offerteverzoeken hebben niet tot een opdracht geleid en 138 offerteverzoeken zijn nog in behandeling.

Bron: deA

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.