Groninger Energiekoepel reikt certificaten uit aan energiecoaches

De gemeenten Westerkwartier, Het Hogeland en Eemsdelta hebben in samenwerking met de Groninger Energiekoepel aan maar liefst 36 energiecoaches een certificaat uitgereikt voor het afronden van hun leertraject energiecoach – basis.  

De certificaten werden uitgereikt door de wethouders Kristel Rutgers van de gemeente Het Hogeland en Hielke Westra van de gemeente Westerkwartier, ook namens Meindert Joostens van de gemeente Eemsdelta. De wethouders benadrukten daarbij hoe belangrijk het werk van energiecoaches is. Mede door de coaches komt de noodzaak van de energietransitie bij velen tussen de oren en wordt er ook daadwerkelijk gehandeld. Als dank voor hun inzet kregen de energiecoaches een digitale infrarood temperatuurmeter.

Gecertificeerde energiecoaches in Groningen

De energiecoach helpt bewoners tijdens een gratis adviesgesprek met het inzichtelijk maken van kleine bespaarmogelijkheden in huis. Zo kunnen bewoners met een beetje moeite veel geld en energie besparen. De bewoner en de energiecoach lopen samen, fysiek of digitaal, het huis door om verbeterpunten te vinden. Bewoners ervaren de gesprekken als leuk, informatief en inzichtelijk en zijn sneller van plan stappen te ondernemen.

Training van Hoom

De energiecoaches kregen het certificaat na het met goed gevolg afronden van ons leertraject Energiecoach Basis. Nadat het leertraject was afgerond, volgen er gesprekken met bewoners uit de buurt. Eerst een begeleid adviesgesprek en daarna individuele adviesgesprekken. De energiecoach legt in een kort verslag vast wat er met de bewoner besproken is.

Gefeliciteerd Groninger Energiekoepel met deze 36 gecertificeerde energiecoaches!

Zelf een gesprek aanvragen met een van de gecertificeerde energiecoaches? Maak een afspraak via Energieloket-Groningen.nl.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.