De Vruchtenbuurt zet ‘m op 70!

Heel Nederland gaat van het aardgas af, en in de Vruchtenbuurt behoren we tot de voorlopers. Vanuit het bewonersinitiatief Warm in de Wijk zijn we bezig met de ontwikkeling van een warmtenetwerk dat bedoeld is om huizen te verwarmen. Het netwerk dat we beogen is een zogenaamd hoogtemperatuur-warmtenetwerk. Dat betekent dat er water met een temperatuur van ongeveer 70 graden de huizen instroomt. Onderzoek wijst uit dat een warmtenetwerk van 70 graden waarschijnlijk de meest efficiënte en goedkope manier is om ‘ons type huizen’ (oude huizen, matig geïsoleerd, in een dichtbebouwde omgeving) te verwarmen.

Behoud van comfort is één van de belangrijke uitgangspunten bij het overstappen naar duurzame warmte. Sommige bewoners maken zich zorgen en vragen zich af of dat mogelijk is: ‘Krijg ik mijn huis wel warm?’ is een vaak gestelde vraag.

 

DE VRUCHTENBUURT WORDT ER WARM VAN

Het is koud in Den Haag – maar niet in de Vruchtenbuurt.
Ook al staat de CV-ketel sinds half januari op 70 graden ingesteld, heeft het al een paar keer gesneeuwd en vriest het ’s nachts behoorlijk, buurtbewoner Saskia zit er nog steeds warmpjes bij. Haar woorden: ‘Ik merk eigenlijk geen verschil!’.

Of dat voor iedereen zo is, weten we als alle resultaten van het onderzoek bekend zijn. Dat verwachten we in de loop van maart te kunnen delen.

 

Bewoners hebben verschillende redenen om mee te doen met Zet ‘m op 70!

  1. Een bijdrage leveren aan de voortgang van Warm in de Wijk
  2. Zelf ervaren hoe het (ongeveer) zal zijn als het huis verwarmd gaat worden via een warmtenetwerk in de wijk
  3. Onderzoeken of er aanvullende maatregelen genomen moeten worden om comfort te behouden
  4. Energie besparen
  5. Gratis advies krijgen van HOOM over energiebesparing, afgestemd op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden 

Tijdens de pilot gaan we in gesprek met de deelnemers om hun ervaringen te horen. En die delen we uiteraard op de website en op andere manieren.

 

 

"Ik merk eigenlijk geen verschil!"
Saskia
Buurtbewoonster

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.