“Coöperatie Hoom ondersteunt lokale ambities voor energiebesparing”

Persbericht 25-10-2017

UTRECHT – Coöperatie Hoom is de partij voor lokale energiecoöperaties en initiatieven, die werk willen maken van energiebesparing voor woningeigenaren tot en met aardgasloze wijken.

Coöperatie Hoom ondersteunt sinds 1 oktober vijftien lokale energiecoöperaties en initiatieven met hun eigen energiebesparingsaanpak. Deze vijftien zijn onze leden en zij zijn de onafhankelijke, betrokken en daadkrachtige partijen die op hun beurt de bewoners ondersteunen bij energiebesparing in hun woning. Zo leveren ze een cruciale bijdrage in de warmtetransitie naar aardgasloze woningen en wijken.

Onze leden kennen de wijken en zijn bij uitstek de partij om bewoners te mobiliseren, te motiveren, en onafhankelijk te informeren. Energiebesparing is een complex thema en wij kennen de markt. Daarom hebben wij ons georganiseerd in Coöperatie Hoom, waarmee we landelijke ondersteuning voor de lokale aanpakken mogelijk maken. Wij zorgen voor kennisdeling, expertise, het ontwikkelen van tools en praktijkgerichte ondersteuning.

Coöperatie Hoom komt voort uit de samenwerking met startup (Back)Hoom van Alliander. De afgelopen jaren is ervaring opgedaan met verschillende wijkgerichte acties en een klantreis voor woningeigenaren.

Nu gaan de  lokale initiatieven dit zelf organiseren, ondersteund door Coöperatie Hoom. Uitgangspunt voor de lokale coöperatie is een eigen aanpak in samenwerking met lokale partners en uitvoerders. Daarbij een eigen klantreis die past bij de ambities en mogelijkheden, waarbij iedere bewoner een stapje verder wordt geholpen. Energiebesparing in woningen en aardgasloze wijken zijn de uitdagingen van nu. Burgerinitiatieven hebben hierin een belangrijke rol en een verantwoordelijkheid.

De komende tijd staat centraal om lokaal de eigen kansrijke en toekomstbestendige aanpakken op te zetten, gezamenlijk in Coöperatie Hoom. Vanuit duurzaamheidscentrum ANNE in Utrecht gaat een klein team van kundige en gemotiveerde mensen aan de slag om lokaal de gewenste ondersteuning te leveren. Coöperatie Hoom heeft de ambitie om met meer leden aan de slag te gaan en de landelijke ondersteuning verder te verbeteren.


Email: info@hoom.nl 

Tel: 088- 006 2099

 

 

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.