Certificering energiecoaches

Certificaat: erkenning, waardering, kwaliteit  

Het certificaat geeft de energiecoach erkenning en waardering voor het succesvol afronden van het traject. We merken dat bijvoorbeeld bij gemeentes maar ook regionale en landelijke overheden het beter landt als coaches gecertificeerd zijn. Gecertificeerd is meer dan alleen ‘opleiding gevolgd’.  

Dat we sinds dit jaar de opleidingen samen met Milieu Centraal aanbieden helpt daar ook bij. Ook al worden de energiecoachgesprekken er niet direct anders van, het geeft wel extra waarde aan de energiecoöperatie en aan de landelijke beweging. Daarom willen we graag het aantal gecertificeerde energiecoaches vergroten.  

Met hulp van energiestudent Matthias Haenen richten we ons in eerste instantie op de energiecoaches die in 2022 het leertraject hebben gevolgd en die hun certificaat nog niet hebben gehaald. Samen met de energiecoachcoördinatoren willen we deze energiecoaches stimuleren om hun certificaat alsnog te behalen. In overleg met de betreffende coördinator kiezen we of de coördinatoren dit zelf oppakt met zijn of haar energiecoaches. Wij leveren daarvoor informatie en toelichting aan. Of, als je als coördinator dit even niet kunt of wilt oppakken, dan zetten wij dit in gang. Dat doen we door de betreffende energiecoaches hierover een e-mail te sturen, met een of enkele opvolgmailtjes als herinnering.  

Hercertificering 

De volgende stap is hercertificering van die energiecoaches die al twee jaar geleden gecertificeerd zijn. Het certificaat is immers twee jaar geldig. De eerste groep energiecoaches is de komende tijd toe aan verlenging van het certificaat. Hoe we dat precies gaan doen en wat de voorwaarden voor hercertificering zullen zijn zullen we met de energiecoachcoördinatoren van tevoren overleggen.  

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.