Steeds meer Brabantse bewoners profiteren van Coöperatief Energieloket

Het Coöperatief Energieloket Hart van Brabant heeft zich de afgelopen tijd uitgebreid. Het energieloket is nu ook actief in de gemeenten Hilvarenbeek en Riel en Goirle.

Inwoners van Hilvarenbeek en Riel en Goirle kunnen sinds kort energieadvies inwinnen via het Coöperatieve Energieloket Hart van Brabant. Coöperatie Hilverstroom opende in Hilvarenbeek het Energiehuis, waar bewoners langs kunnen komen met hun energievragen. Vanwege de maatregelen rondom Corona is energieloket echter voorlopig vooral digitaal actief. Ook de gemeente Goirle sloot zich aan bij het Energieloket Hart van Brabant. Zij stelde coöperatie Duurzaam Riel Goirle in de gelegenheid om het energieloket in hun gemeente opzetten.

Hilverstroom en Duurzaam Riel Goirle zetten hun energieloketten op binnen het coöperatieve energieloket Hart van Brabant. Hart van Brabant was eerder al actief in Dongen en Loon op Zand. Binnen deze samenwerking worden de krachten gebundeld, waardoor alle kennis die nodig is voor het opzetten van een nieuw loket al aanwezig is.

Het coöperatief energieloket biedt de mogelijkheid om als onafhankelijke partij van onderop, laagdrempelig en lokaal bewoners te helpen. De experts van lokale coöperaties zetten zich via het loket actief in om bewoners te helpen. Online kun je als bewoner ontdekken hoe je makkelijk zelf energie kunt besparen in huis, bijvoorbeeld door de bespaarcheck te doen. De mensen die het energieloket bemensen geven tips voor simpele kleine maatregelen om energie te besparen, maar ook voor grotere verbouwingsmogelijkheden zoals vloer- of dakisolatie. Bewoners kunnen ook bij hen terecht met vragen over subsidies voor energiebesparende maatregelen.

Ook interesse om een energieloket op te zetten? Neem contact met ons op.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.