Alles wat je wilt weten over de Aanpak Energieconciërge

Wat is de verbinding tussen energiearmoede en koffie drinken en een praatje maken? De energieconciërge!

Energiearmoede aanpakken was een van de doelen die deelnemers noemden in het webinar over de energieconciërge op donderdag 20 januari 2022. Net als het betrekken van huurders bij de energietransitie en die transitie meer te laten leven in de buurt of wijk. En verweven in het aanbrengen van energiebesparende materialen en tips en trucs geven voor kleine maatregelen en gedrag, zit de aandacht voor de bewoner door een praatje te maken.

In het webinar vertelde Floriske van Geest van deA over de energieconciërge – door deA ontwikkeld en beproefd. Marleen Kwast van Hoom deelde meer over de aanpak en wat je daar allemaal bij krijgt. Zo hebben we besproken hoe je voor meer afspraken met de energieconciërge kunt zorgen, wat de rol en het belang van de afsprakenmaker is, hoe je kunt zorgen dat de energieconciërge voldoende materialen bij zich heeft, welke samenwerking je kunt zoeken met de woningcorporaties en gemeente, hoe je kunt berekenen hoeveel energieconciërges je nodig hebt en wat het totale project kost en welke tools en templates je allemaal bij de aanpak krijgt. Ook meer weten?

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.