Woningeigenaren helpen om energie te besparen?

Samen met lokale aanpakkers gaan wij bewoners helpen een actieplan te maken voor een energiezuinige woning. 

Van 9 oktober tot 14 november is de tijdelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) beschikbaar. Dit is een uitkering voor gemeenten met als doel woningeigenaren te helpen met het energiezuinig maken van hun woning. Een mooie kans voor gemeenten om samen met de lokale initiatieven die actief zijn hier een plan voor te maken.

Wij hebben een campagne uitgewerkt waarbij bewoners zelf, of met hulp van een getrainde energiecoach, een actieplan samenstellen voor hun woning. Bewoners doen dit door het invullen van het Hoomdossier. Dit is een persoonlijke online omgeving waar de bewoner door het invullen van een aantal vragen een beeld krijgt van de kansen in de woning. De bewoner krijgt een advies over de volgorde van de te nemen maatregelen, maar kan ook zelf maatregelen naar voren halen of naar achteren verschuiven. Zo ontstaat een persoonlijk actieplan specifiek voor de eigen woning.

Meer weten over het werk van onze leden of de campagne rondom het actieplan?

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.