16 enthousiastelingen van NHEC starten opleiding tot energiecoach

Er is steeds meer vraag naar onafhankelijke, goed opgeleide energiecoaches. Dat merken ze ook bij de Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC), waar onlangs 16 enthousiaste vrijwilligers begonnen met de Hoom opleiding tot energiecoach.

De Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) leidt mensen op tot experts op het gebied van verduurzaming. Als inwoner van de regio kun je de energiecoach vragen om bij je langs te komen. De coach geeft inzicht in en tips over hoe je met bepaalde maatregelen je huis (eenvoudig) kunt verduurzamen. NHEC stimuleert mensen zo zelf een bijdrage te leveren.

Energiecoaches van NHEC starten opleiding

Duurzaam in de Gemeente Schagen

Gemeente Schagen maakt zich klaar voor een toekomst zonder aardgas en zet de hulp in van energiecoaches: We zijn blij dat we met energiecoaches aan de slag gaan voor het versnellen van een duurzaam Schagen. Schagen aardgasvrij maken is alleen mogelijk als we met elkaar onze schouders eronder zetten,” aldus wethouder Hans Heddes. En zoals Marcel Sanders, secretaris van NHEC aangeeft, “Verduurzamen is zorgen dat je minder energie gaat gebruiken. Want wat je bespaart, hoef je ook niet op te wekken.”

Ook starten met een opleiding tot energiecoach? Check direct wanneer de volgende opleiding van start gaat.

Foto door: Pierre Mettes

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.