Hoomdossier: dé online tool voor verslaglegging door energiecoaches

Wil je bewoners een overzichtelijk verslag meegeven van hun energiecoachgesprek? Met berekeningen van mogelijke besparingen, tips om de te nemen stappen in de komende jaren uit te voeren?

Hoomdossier

Inzicht in woningverduurzaming

Met het Hoomdossier kunnen woondossiers worden aangemaakt van een woning. Dit dossier is in eigendom van de bewoner zelf en kan zelfstandig, door een energiecoach of gezamenlijk worden ingevuld om de eigen woning in beeld te brengen en om inzicht te krijgen in de mogelijke maatregelen die getroffen kunnen worden voor energiebesparing en comfortverbetering.

Uitwerking van gesprek

Het dossier is een goede leidraad voor energiecoaches om een verslag te maken van hun gesprek. Het is mogelijk een pdf rapportage te maken van het Hoomdossier en zo een tastbaar verslag achter te laten bij de bewoner. Naast de ‘standaardvragen’ is er ruimte voor opmerkingen van de energiecoach en kunnen ook gemeente specifieke vragen worden toegevoegd om zo extra informatie op te halen.

Uitgebreide rapportages

Het Hoomdossier geeft je de mogelijkheid om de gegevens te analyseren op een grotere schaal en zo rapportages te maken over de oogst van de gesprekken die energiecoaches voeren. Welke maatregelen zijn populair, waar willen mensen meer over weten? In welke wijken zijn veel gesprekken gevoerd, in welke bijna niet?

De energiecoaches leren tijdens het leertraject werken met het Hoomdossier, dé online tool voor verslaglegging door energiecoaches. Met het Hoomdossier kan de energiecoach gestructureerd een gesprek voeren, krijgt de bewoner een inzichtelijk verslag en zijn de data voor jou beschikbaar ter analyse.

Opleiding tot energiecoach

Benieuwd naar het Hoomdossier?

We gaan graag met je in gesprek over hoe jouw energiecoöperatie of gemeente het Hoomdossier kan inzetten. Vraag een testdossier aan, stel al je vragen en informeer naar de huidige ontwikkelingen en tarieven. Voor specifieke, technische vragen kunnen we op verzoek een live demonstratie inplannen met onze technisch expert.

Stuur een mail naar Linda of Hank via info@hoom.nl met je wensen of vragen.

Let op: Heeft jouw organisatie al een eigen omgeving en heb je vragen? Coaches kunnen terecht bij hun coördinator, bij de Hoomdossiermodule in het leertraject en op ons forum. Beheerders kunnen terecht op het forum, bij de gebruikersraad en bij support. Bewoners kunnen terecht bij het energie-initatief of energieloket waarbij ze zich aangemeld hebben.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.