Zet je personeel in als energiecoach

Nederland zit in een energiecrisis. We moeten alle zeilen bijzetten om bewoners te helpen met het verlagen van de energierekening en het verhogen van het wooncomfort. De huidige uitdaging is dat voor veel bewoners hulp bij het verduurzamen en verlagen van de energierekening onmisbaar is. Om deze hulp te bieden zijn veel goed opgeleide energiecoaches en energiehulpen nodig. Laat ook uw medewerkers e-coach worden! De NVDE, Milieu Centraal, Energiebank Nederland en Energie Samen ondersteunen de opschaling van energiecoaches.

Energie Samen, NVDE, Milieu Centraal en Energiebank Nederland willen de inzet van energiecoaches en energieklussers opschalen om energiearmoede nog deze winter te verminderen. Ze roepen bedrijven op om hun personeel in staat te stellen om  als energiecoach aan de slag te gaan. Als jouw organisatie wil helpen om deze uitdaging aan te gaan door medewerkers en/of mensen uit jullie netwerk op te leiden tot energiecoach of energiehulp, laat dan je contactgegevens achter op deze pagina, wij nemen na de feestdagen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
 
Onafhankelijke energiecoaches
Energie Samen leidt betrouwbare en onafhankelijke energiecoaches op die bewoners ondersteunen om makkelijker energie te besparen. Hoe bereiken we deze bewoners? Hoe houden we ze enthousiast en betrokken? Daar is persoonlijk contact voor nodig!
 
Wij kiezen daarom voor een lokale aanpak waarbij goed opgeleide energiecoaches daadwerkelijk bij de mensen achter de voordeur binnenkomen. In deze aanpak spelen energiecoöperaties een leidende rol in de lokale energietransitie en de verduurzaming van woningen.
 
Energie Samen leidt de energiecoaches op waarbij er aandacht is voor zowel sociale vaardigheden (gesprekstechnieken) als technische vaardigheden zoals isolatiewaarden of het aanbrengen van radiatorfolie.
 
Meer informatie over de opleiding tot energiecoach van Energie Samen HOOM vind je hier.
 
Doe mee en vul hieronder je gegevens in. In het nieuwe jaar nemen wij persoonlijk contact met je op.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.