Technisch Expert Woningverduurzaming

De functie

Als Technisch Expert Woningverduurzaming versterk je het technische hart van Team Hoom. Je bent hierop aanvullend, met name door je installatietechnische expertise. In deze functie houdt je je enerzijds bezig met het ontwikkelen van kennisinstrumenten en het geven van trainingen (Hoom Academy) en anderzijds met de lokale ondersteuning in de wijkaanpak en de bewonersreis.

De functie is dus zowel gericht op praktische ondersteuning lokaal naar de wijk en de bewoners als op de projectmatige ontwikkeling van stappenplannen en diensten voor de lokale initiatieven. Je werkt samen met de coördinatoren en de energiecoaches van de lokale initiatieven, met de samenwerkende adviseurs en bedrijven, en uiteraard met je collega’s van Hoom.

Wat verwachten we van je:

* Je geeft inhoudelijke trainingen over woningverduurzaming en wat daar allemaal bij komt kijken. Met je collega’s ben je verantwoordelijk om de trainingen verder te ontwikkelen.

* Je zoekt naar de best passende maatregelen en bedrijven op basis van analyse van wijken en woningen. Hiervoor doe je opnamen van voorbeeldwoningen. Je ondersteunt bij het realiseren van een aantrekkelijk aanbod of een collectieve inkoopactie.

* Je zorgt voor de lokale samenwerking met bedrijven en adviseurs. Dit doe je door stappenplannen, selectieprocedures en kwaliteitscriteria door te ontwikkelen en aan te scherpen. En lokaal ondersteun je desgevraagd om de samenwerking op te zetten en te versterken.

* Je bent vraagbaak en aanspreekpunt voor lokale coördinatoren voor technische ondersteuning in de wijkaanpak en de bewonersreis. Je adviseert coördinatoren en coaches bij het beoordelen van offertes en adviezen en de kwaliteit van de uitvoering van maatregelen. Je ondersteunt bij de inrichting van een vaste procedure hiervoor.

* Je houdt je kennis van energiebesparing en woningverduurzaming actueel en op niveau. Je blijft op de hoogte van innovatie in bouwkundige en/of installatietechnische maatregelen en weet die in de praktijk te plaatsen.


Wie zoeken we?

* We zoeken een enthousiaste collega met een HBO opleiding (of MBO met ruime ervaring en ambitie) in de richting installatietechniek of met een bouwkundige opleiding met een sterke poot in de installaties.

* Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring en begrijpt wat er moet gebeuren in de particuliere bestaande woningbouw. Je bent leergierig en beschikt over een brede visie op woningverduurzaming.

* Je bent in staat om bevlogen te presenteren en om in eenvoudige bewoordingen de principes van besparing op co2 uit te leggen. Je hebt een goed overzicht van alle mogelijkheden en de onderlinge relatie.

* Je hebt affiniteit met de coöperatieve energiebeweging en burgerinitiatieven. Je begrijpt de positie van de woningeigenaar, de vrijwilliger en de uitvoerende bedrijven. Je stelt je dienstverlenend op.

* Je bent vertrouwd met projectmatig en gestructureerd werken. Je bent digitaal vaardig. Je bent een teamspeler, en weet goed samen te werken met collega’s met verschillende achtergronden en expertises.


Wat kan Hoom je bieden?

* Een jaarcontract met intentie tot verlenging, een salaris gebaseerd op jouw kennis en ervaring en prima overige arbeidsvoorwaarden.

* Je komt te werken in een jonge organisatie met een klein hecht team in een dynamisch werkveld. Het is een mooie kans om betekenisvol werk te doen en een rol te spelen in een grote maatschappelijke opgave. Er is veel ruimte om je in dit werkveld verder te ontwikkelen.

* Het betreft een functie voor 24-32 uur per week. We hebben een voorkeur voor een vast dienstverband, eventueel is freelance bespreekbaar. Je bent bereid om af en toe buiten kantoortijden te werken. De startdatum is bespreekbaar, bij voorkeur per september.

* Je werkt deels op onze vaste locatie in Utrecht (bij ANNE), deels werk je op locatie bij onze leden verspreid in Nederland en deels werk je online vanuit huis. Je bent bereid om te reizen.


Solliciteren

Wil jij graag bij Coöperatie Hoom aan de slag? Stuur dan uiterlijk 19 augustus 2018 je cv en brief naar info@hoom.nl o.v.v. ‘vacature Technisch Expert Woningverduurzaming’.

Je hoort vanaf 20 augustus of we je uitnodigen voor een gesprek. Deze kunnen meteen worden ingepland. Ben je niet beschikbaar of niet in Nederland op deze data? Vermeld dat dan in je brief.

Mocht je vragen hebben over de functie, neem dan contact op met Rachad Ghaddoura via info@hoom.nl of 088 00 62 000. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.