Adviseur Lokale Energiebesparingsaanpak

De functie

Als Adviseur Lokale Energiebesparingsaanpak werk je met de coöperaties en energie-initiatieven aan een kansrijke lokale aanpak en succesvolle werkwijzen. Je werkt actief mee bij het ontwikkelen van (meerjaren)plannen, verdienmodellen en de samenwerking met stakeholders zoals de gemeente. In de voorbereiding en uitvoering van een aanpak ben je vooral een aanjager en ondersteun je waar gewenst en mogelijk.

Je inventariseert lokaal de behoeften, wensen en knelpunten bij leden en vertaalt dit in projecten om centraal producten en diensten te ontwikkelen. Je bent zo voor Hoom de architect van succesvolle aanpakken waarin de wijkaanpak en de bewonersreis centraal staan, en die generiek toepasbaar zijn en leiden tot aantoonbare resultaten (zoals aantal deelnemers en uitgevoerde maatregelen, tevredenheid, etc.).

Je bent ook de ambassadeur van de Hoom aanpak. Door je enthousiasme, luisterend oor en verbindende toon zorg je ervoor dat steeds meer lokale energie-initiatieven zich bij Hoom aansluiten. Samen met onze leden kun je de Hoom aanpak bij relevante stakeholders dan ook overtuigend voor het voetlicht brengen.

Verder verwachten we:

* dat je je netwerk onderhoudt en versterkt in het lokale en regionale speelveld.

* dat je je kennis actueel houdt over het verduurzamingsvraagstuk in de gebouwde omgeving en gerelateerde thema’s. Je integreert nieuwe inzichten, concepten en succesvolle lokale voorbeelden in de lokale energiebesparingsaanpak.

* dat je het netwerk van lokale/regionale kwartiermakers versterkt en onderhoudt, en zorgt voor een structuur om kennis te delen en op te halen.


Wie zoeken we?

* We zoeken een gedreven en ambitieuze collega met HBO/WO werk- en denkniveau. Je hebt enkele jaren werkervaring en boordevol ambitie om te leren en impact te maken. Ervaring op het gebied van warmtetransitie/energiebesparing in de gebouwde omgeving is een pre.

* Je hebt aantoonbare affiniteit met de coöperatieve energiebeweging en bottom-up burgerinitiatieven.

* Je kunt goed luisteren en bent goed in netwerken en relatiebeheer.

* Je bent analytisch sterk en kunt snel tot de essentie komen. Je bent vertrouwd met projectmatig werken, je brengt structuur en voelt je verantwoordelijk voor het eindresultaat. Je bent met verschillende projecten tegelijk bezig en het is belangrijk dat je het overzicht behoudt.

* Je hebt affiniteit met het opstellen van projectvoorstellen en begrotingen. Hiervoor heb je financieel en cijfermatig inzicht.

* Je bent initiatiefrijk en ondernemend. Maar ook begrip van de publieke sector. Je begrijpt waar er kansen zijn voor Hoom en haar leden, en weet hierop te acteren.


Wat kan Hoom je bieden?

* Een jaarcontract met intentie tot verlenging, een salaris gebaseerd op jouw kennis en ervaring en prima overige arbeidsvoorwaarden.

* Een mooie kans om betekenisvol werk te doen en een rol te spelen in een grote maatschappelijke opgave. Er is veel ruimte om je in dit werkveld verder te ontwikkelen.

* Het betreft een functie voor 32 uur per week. Je bent bereid om soms in de avond of onregelmatige uren te werken. De startdatum is bespreekbaar, bij voorkeur per september.

* Je werkt deels op onze vaste locatie in Utrecht (bij ANNE), deels werk je op locatie bij onze leden verspreid in Nederland en deels werk je online vanuit huis. Je bent bereid om te reizen.


Solliciteren

Wil jij graag bij Coöperatie Hoom aan de slag? Stuur dan uiterlijk 19 augustus 2018 je cv en brief naar info@hoom.nl o.v.v. ‘vacature adviseur lokale energiebesparingsaanpak’.

Je hoort vanaf 20 augustus of we je uitnodigen voor een gesprek. Deze kunnen meteen worden ingepland. Ben je niet beschikbaar of niet in Nederland op deze data? Vermeld dat dan in je brief.

Mocht je vragen hebben over de functie, neem dan contact op met Rachad Ghaddoura via info@hoom.nl of 088 00 62 000. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.