Ons werkveld

Coöperatie Hoom is een landelijke organisatie van en voor lokale energiecoöperaties en -initiatieven die werken aan het verduurzamen van wijken en woningen. Dat betekent dat onze leden woningen energiezuiniger maken door energiebesparingsprogramma’s en wijken op weg helpen in de transitie naar duurzame energie- en warmtebronnen.

Dit doen zij veelal door een wijkgerichte benadering: om samen te besparen, en – steeds meer – om bewoners te mobiliseren en betrekken bij “wonen zonder aardgas”. Vervolgens motiveren en begeleiden zij individuele bewoners in het gehele traject van de “bewonersreis”: van oriëntatie tot succesvolle uitvoering van maatregelen aan de woning.

De uitdaging is groot. De energietransitie vergt veel van ons allemaal. Het voorlopige klimaatakkoord geeft al een indicatie van de immense opgave. Wij geloven in de kracht van initiatieven van burgers en bewoners. En wij geloven in een benadering van mens tot mens. Daarom hebben we de landelijke coöperatie Hoom in het leven geroepen.

Team Hoom

Team Hoom bestaat uit een klein en enthousiast kernteam en een netwerk van lokale/regionale kwartiermakers. Allemaal hebben we één doel voor ogen: het onontgonnen terrein van de energietransitie begaanbaar maken voor woningeigenaren.

Als team ondersteunen wij onze leden – lokale coöperaties en andere initiatieven – bij energiebesparingsprogramma’s  in hun regio. Wij zijn van en werken voor lokaal. Dit gaat ons goed af omdat wij veel kennis en ervaring hebben op dit gebied en delen deze graag met ons brede netwerk. We zijn continue op zoek naar de beste manieren om mensen in beweging te krijgen om zo de energietransitie te laten slagen. We stemmen onze zelf ontwikkelde tools, dienstverlening en praktische ondersteuning er steeds op af.

In dit veld wil Hoom een speler van betekenis worden en groeien we sinds onze oprichting in 2017. Ons nog prille bestaan en de dynamiek van het werkveld betekent dat je komt te werken in een organisatie die zich steeds verder vormt en inspeelt op de snelle veranderingen die er nu binnen het Nederlandse energietransitie-beleid plaatsvinden.

Zin om met ons mee te werken? Hieronder staan onze actuele vacatures.


 

 

Staat er op dit moment geen passende vacature bij? Maar ben je ervan overtuigd dat je van betekenis kunt zijn? Laat het ons weten.