2018

Project Gezinspraak

In samenwerking met Wageningen University, Nyenrode Business Universiteit, Buurkracht en Alliander hebben we in 2018 uitgebreid onderzoek gedaan naar de invloed van het gezin bij het ondernemen van verduurzamingsstappen.

‘In de besluitvorming spelen álle gezinsleden een rol’

Gaan we voor die nieuwe keuken, of worden het toch zonnepanelen? Is het handig om de isolatie van ons huis aan te pakken, zodat de baby niet op de tocht ligt? En ben je eigenlijk veel tijd kwijt aan het onderhoud van een warmtepomp? Het besluit om duurzame maatregelen te nemen, wordt vaak niet zomaar genomen. Hoe die besluitvorming eruitziet en hoe gezinsleden elkaar daarin beïnvloeden, werd onderzocht in het project Gezinspraak.

Via de linkerknop hieronder kun je het magazine met de uitkomsten van het onderzoek teruglezen. Het nieuwsbericht dat we destijds publiceerden, vind je via de rechterknop.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.