Najaar 2017

Hoom Energiebespaar Model

Dit Hoom Energiebespaar Model is de uitwerking van een lokale aanpak die coöperatief, bottom-up en bewonersgericht is. Een succesvolle lokale energiebesparingsaanpak is een drietrapsraket:

Voor Hoom was dit Model het startpunt van een nieuwe propositie: de energiecoach! We kwamen er achter dat veel bewoners behoefte hebben aan een laagdrempelig eerste advies om vragen te beantwoorden als: “Wat is er mogelijk aan maatregelen?” en: “Welke maatregelen kan ik uitvoeren in mijn huis?”. Het belang van de energiecoach en het keukentafelgesprek werd steeds duidelijker. Daarnaast bleek het samenwerken met bedrijven lastig. Dus besloten we te focussen op de bewoners en het enthousiasmeren van deze groep. Het bottom-up model is geboren!

Via de linkerknop hieronder kun je Energiebespaar Model downloaden. In dit document beschrijven we het model en welke elementen daarin van belang zijn.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.