2016 – 2018

Doorontwikkeling en Opschaling Bewonersgerichte Aanpak Energiebesparing

In 2016 zijn HIER Klimaatbureau en Wageningen University een meerjarig onderzoek gestart naar (o.a.) de bewonersgerichte aanpak voor energiebesparing van Hoom.

Het doel van dit project was onder andere om concrete aanbevelingen voor het opzetten van een landelijk inzetbare, breed gedragen lokale ondersteunings­structuur te doen. Die woningeigenaren ook op de lange termijn te stimuleren met energiebesparing aan de slag te blijven.

De klantreis is de basis voor de lokale aanpak

De aanpak is er op gericht om woningeigenaren zoveel mogelijk te stimuleren en ondersteunen om energiemaatregelen te realiseren. Een centraal begrip binnen deze aanpakken is de ‘klantreis’. Hierin wordt het nemen van een energiemaatregel benaderd als een serie beslissingen, waarbij de woningeigenaar telkens actief ondersteund wordt bij het zetten van een volgende stap naar het realiseren van een energiezuinige woning.

Via de linkerknop hieronder kun je het onderzoeksrapport van de Wagingen University downloaden. Via de rechterknop kom je bij het artikel over dit project op de website van HIER.

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.