Inspiratie

Laat je inspireren door onze curatie van artikelen, video’s en andere handige tips over relevante onderwerpen binnen de energietransitie.

Aardgasvrij wonen

Serenade of stormram: hoe doorbreek je de barricades van je gemeente?

Veel bewonersinitiatieven die serieus aan de slag willen met duurzame warmte lopen er tegenaan dat ze moeilijk ‘binnenkomen’ bij hun gemeente. Ze moeten wachten tot de Transitievisie Warmte af is of worden niet serieus genomen. Tegelijk zien ook steeds meer gemeenten hoe onmisbaar zulke initiatieven zijn om de warmtetransitie in de praktijk uitvoerbaar te maken.

Webinar op 20 mei 2021, 20.00 - 21.30
Georganiseerd door: De Participatiecoalitie & HIER

Bewonersinitiatieven aardgasvrij: 20 lessen uit de praktijk

Het aantal bewonersinitiatieven dat zelf aan de slag is met plannen voor een aardgasalternatief is flink gestegen. De Participatiecoalitie maakte in opdracht van PAW een rapport met 20 lessen uit de praktijk en verzamelde deze in een rapport.

Download het rapport via de knop hieronder

Derde selectieronde proeftuinen verwacht op 1 juni 2021

De uitvraag voor de derde selectieronde proeftuinen start naar verwachting op 1 juni 2021 met als indieningsdatum 1 november. De bekendmaking van de selectie vindt dan plaats in het eerste kwartaal van 2022.

Lees verder op de website van Programma Aardgasvrije Wijken via de knop hieronder

Interessante video's

Wil je meer?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Bekijk de opname

Mooi om te zien dat je enthousiast bent over de Aanpak Energieconciërge! Tijdens de informatiesessie hebben we veel vragen beantwoord. Vul je gegevens in en je ontvangt de link naar de opname binnen een paar minuten in je mailbox.