Samen met je buren energie besparen

Bij Hoom zijn we ervan overtuigd dat de energietransitie begint in de straat. Gewoon, bij mensen die in beweging willen komen en zich afvragen waar ze moeten beginnen. We weten uit ervaring dat duurzaam denken en doen makkelijker is als je gemotiveerd wordt door iemand uit je directe omgeving. Daarom leidt Hoom energiecoaches op om energie aan te boren in hun eigen buurt. Praktisch ingestelde buren met een brede blik en veel lokale kennis. Zij helpen mensen om samen stappen te zetten met energiebesparing. 

Zo begint Hoom waar de energie zit: bij mensen.

Hoom academie

Een van de onderdelen uit de missie van Hoom is het ondersteunen van lokale initiatieven door kennisoverdracht en kennisdeling. Binnen de Hoom academie bieden we een aantal vaste trainingen en workshops aan.

Opleiding tot energiecoach
Energiecoach training

Al meer dan 1000 vrijwilligers hebben de training gevolgd. De basistraining is ontwikkeld voor lokale energie initiatieven die energiecoaches willen inzetten om bewoners te ondersteunen in het proces van woningverduurzaming.

Hoomdossier

Het Hoomdossier is een online applicatie die bewoners ondersteunt met het verduurzamen van hun woning. De adviestool geeft bewoners inzicht in welke maatregelen mogelijk zijn en wat de kosten en baten hiervan zijn.

Energiediensten

Ondersteunende dienstverlening voor lokale energie initiatieven. Onze technisch experts kunnen o.a. advies geven op het gebied van bedrijvenselectie, wijkanalyse/wijkscan, kwaliteitscontrole, woningopname en offertebeoordeling.